Zpracování: Ruční sklizeň, víno kvasilo a zrálo v nerezu, 4 měsíce na jemných kalech.
Senzorické hodnocení: Zlatavá barva. Intenzivní a bohatá vůně broskví, listů černého rybízu, citrusů, a květů bezu. Chuť ovocná s dlouhou perzistencí. Víno vhodné podávat k aromatičtějším sýrům klidně ovčí nebo kozí.
Hibernal (zkratka Hi) je středně pozdní až pozdní, interspecifická moštová odrůda révy (též hybridní odrůda, mezidruhové křížení, určená k výrobě bílých vín, která byla vyšlechtěna roku 1944 v Německu, kříženec odrůd Seibel 7053 (Chancellor) a Ryzlink rýnský. Typické odrůdové víno má zelenožlutou barvu, vůně je intenzivní, příjemně ovocitá, chuť plná, velmi extraktivní, typicky kořenitá. V odrůdovém víně je vyšší obsah kyselin, ve výběrech jemná harmonie. Ve vůni a chuti můžeme hledat černý rybíz, angrešt, ananas, broskev, grapefruit, červený pomeranč, kiwi, jablko, hrušku, meruňku, jemné květinové tóny, v odchodu někdy též jemnou hořčinku. Víno je vhodné k archivaci.